Activiteiten

In de omgeving van Maison Rurale zijn een hoop mooie locaties te ontdekken die tal van activiteiten in petto hebben. Denk aan fietsen over lange bospaden, kanoën over de Vendee of een dagje naar het strand! De regio kenmerkt zich door geweldige kronkelende wegen waar menig auto- en motorliefhebber graag een keer gereden wil hebben.

Marais Poitevin
Het Marais Poitevin, ook wel la Venise Verte (Groen Venetië) genoemd, is een moerasgebied in het grensgebied van de Vendée.  Met een bootje of kano kun je heerlijk ‘verdwalen’  in de vele kanalen en slootjes. Door het vele groen, overhangende bomen, eendenkroos en de bruggetjes over de kanalen is het een mysterieus gewaarwording, wat je niet mag missen. Er vertrekken boottochten vanuit de dorpjes Coulon en Arçais. Je kunt om een gids vragen, maar ook zelf met een kaart het gebied verkennen. Daarnaast zijn er ook talrijke fiets- en wandelpaden om dit mooie gebied te verkennen.

Het bos van Vouvant-Mervent
Tussen Vouvant en Mervant vindt u een woud dat overwegend uit eiken bestaat, en zich over 5000 hectare uitstrekt. Het stuwmeer van de dam van Mervent, in het hart van het woud, vormt een mooie en uitgestrekte waterplas. Het bos leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en kanoën.

Indian Forest Atlantique Vendée
Het Indian Forest is een groot avonturenpark met onder andere mogelijkheden voor minigolf, paintball en een survivalparcours door de bomen waar je je behendigheid op de test kunt stellen. Ook hebben ze een groot speelterrein met opblaasbare speeltoestellen. Kinderen van alle leeftijden + hun ouders kunnen zich hier uitgebreid vermaken.

Bootverhuur
 Basic leisure Mervent biedt vele activiteiten. Je kunt er kanovaren, electrische bootjes en stand up paddle. Zie meer op de website 

Hieronder vindt u een nog klein overzicht van een aantal activiteiten in de omgeving: