Omgeving &

Bezienswaardigheden

'Ontdek wat het prachtige Drentse landschap allemaal te bieden heeft.'

Drents-friese-Wold.jpg

Nationaal Park

Landgoed ‘t Wildryck ligt aan de rand van het  Nationaal Park Drents Friese Wold; 6100 ha. aaneengesloten natuurgebied met bossen, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Een prachtig gebied dat (nog) niet ontdekt is door ‘de massa’, met een rijke flora en fauna. Ook in natuurmonument ‘Dwingelder Veld’ kunt u vanaf ‘t Wildryck per fiets of met een paar stevige schoenen volop van de natuur genieten.

Brinkdorpen

Op 2 km en 4 kilometer afstand van ‘t Wildryck liggen de dorpjes Diever en Dwingeloo; authentieke Drentse brinkdorpen met een gezellig dorpsplein en ‘s zomers volop vertier. Onderweg er naar toe stuit u op diverse leuke musea, galerieën en curiosawinkeltjes.

De regio is uitstekend geschikt voor iedereen die op zoek is naar een heerlijke ontspannen vakantie in de natuur. Op korte afstand vindt u bijvoorbeeld een aantal van de vele historische Hunebedden die Drenthe telt.

Naast al deze leuke activiteiten en de prachtige natuurmonumenten rondom Diever staat de omgeving ook bekend om de midzomer avondmarathon en de wandelvierdaagse door het Drents Friese Wold. Er zijn jaarlijks diverse markten in de buurt, zoals een boekenmarkt en een antiekmarkt en er zijn voorstellingen in de open lucht van diverse toneelstukken van Shakespeare.

Attracties

Er zijn diverse attracties/ bezienswaardigheden in de omgeving, zoals bijvoorbeeld: 
 

  • Wildlands Adventure zoo Emmen

  • Speelstad Oranje in Beilen

  • Museumdorp Orvelte

  • Plopsa indoor Coevorden

  • Herinneringcentrum Kamp Westerbork

  • Speeltuin De Drentse Koe in Ruinerwold

  • Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote

  • en natuurlijk het waterrijke Giethoorn.
     

Aan de Bosweg is het Tourist Informatiepunt Diever gevestigd. Aan de balie kan men zich o.a. opgeven voor excursies die vanaf deze locatie vertrekken. Een breed assortiment is verkrijgbaar waaronder kaarten, gidsen en veel fraaie routes.